Myllykosken Metallimiesten kuoro 2022

Mieskuoro laulaa metallia

Myllykosken Metallimiesten kuoro toimii aktiivisesti mieskuorolauluharrastuksen ylläpitämiseksi. Vaikka nimi viittaa Myllykosken paperitehtaan metallimiehiin, joista kuoron laulajat pääosin alunperin koostuivat, laulaa nykyisin kuoron riveissä enemmistö miehiä muista ammateista. Kuoron tavoitteena on saada aikaan uusia ”musiikin metallista” muovattuja ja taivutettuja lauluja.

Kuoroa johtaa Jouni Sjöblom ja viime vuosina kuoro on keskittynyt konserteissaan erityisesti kymenlaaksolaisten sekä muiden tunnettujen musiikintekijöiden tuotantoon. Kuoronjohtajan sävellysten ohella myllykoskelaisen Valto Tynnilän laulut ovat kuuluneet aina itseoikeutetusti kuoron ohjelmistoon. Muita kymenlaaksolaisia säveltäjänimiä ovat olleet Veikko Lavi ja Juha Vainio. Lisäksi kuoro on esittänyt Reino Helismaan, Tapio Rautavaaran, Olavi Virran, Matin ja Tepon sekä Irwin Goodmanin lauluja. Vuoden 2018 konsertissa esitimme 1970-luvun iskelmiä teemalla "Harva meistä on rautaa" ja vuoden 2019 konsertissa laulettiin "Suomirockin rakkauslauluja".

Kuoron ohjelmistoon kuuluu niin hengellisiä, isänmaallisia kuin viihteellisiäkin lauluja. Kuoro on vieraillut kotimaan esiintymisten ohella Ruotsissa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä sekä Virossa. Varsinainen 60-vuotisjuhlakonsertti pidettiin 27.4. 2015 Myllykosken Seuratalossa. Vaikka kuoro on varsin kokenut ja perinteikäs, jatkaa se nuorekkaalla linjalla eteenpäin ja tähyää uusia haasteita.

Tällä hetkellä kuorossa laulaa n. 23 miestä, mutta tärkeä tavoite on saada lisää miehiä mukaan riveihin. Harrastuksena kuorossa laulaminen on hyvin edullista. Kynnys liittyä kuoroon on haluttu tehdä mahdollisimman helpoksi.  Kuorossa pääset tutustumaan metallihenkiseen Myllykosken Metallimiesten marssiin sekä uuteen tunnusmelodiaan ”Teräksen sininen”. Lisäksi valitsemme joukostamme kuorolaisen, joka perehdyttää sinut hyvään alkuun.

Yhdistyksen nimi: Myllykosken Metallimiesten kuoro ry

Perustamisvuosi: 1955